Nieuw! workshops babyreflexologie

'Mama' massage

 

Hoe mooi je zwangerschap en bevalling ook geweest zijn, het was hoe dan ook een zware tijd voor je lichaam. Je leven ziet er compleet anders uit met een baby'tje erbij en dat kan soms voor stressmomentjes zorgen.
Een postnatale massage zorgt voor rust en ontspanning, een moment voor jezelf.

 

Het duurt gemiddeld 6 maanden tot een jaar voordat je volledig bent herstelt van een bevalling. Een postnatale massage is ideaal om het herstellingsproces te ondersteunen. Afvalstoffen en vocht worden sneller afgevoerd en de elasticiteit van het bindweefsel herstelt sneller. De ontspanning zorgt ook voor meer energie in het lichaam.

 

Deze massage bestaat uit een volledige lichaamsmassage. De meeste aandacht gaat naar de rug, benen en voeten.

Als je nog borstvoeding geeft en als alles nog te gevoelig is om op de buik te liggen, dan masseren we de rug in zijlig. Verder worden de benen, de voeten, de armen, de handen en het gezicht gemasseerd in ruglig of verhoogde ruglig.

 

In sommige gevallen is een massage niet aangeraden. Hierbij kan u de contra-indicaties nalezen. Bij twijfel, raadpleeg steeds uw arts.
Contra-indicaties:
- Koorts/griep/verkoudheid
- Open wonden
- Extreme vermoeidheid
- Zeer slechte algemene gezondheid
- Besmettelijke huidaandoeningen op het lichaam 
- Gebruik van bloedverdunners en antibiotica
- Algemene pijnen (uitz. spierpijn)

 

Praktisch:

Je kan een afspraak maken voor een postnatale massage vanaf de geboorte van je kindje, bij een keizersnede vanaf 6 weken.

Duur: 60 minuten

Prijs: 60 euro

Abonnement:
3 zwangerschapsmassages + 2 postnatale massages voor 275 euro ipv 3000 euro + gratis 1 sessie babymassage (18 maanden geldig)

of 2 zwangerschapsmassages + 1 postnatale massages voor 165 euro ipv 180 euro + gratis 1 sessie babymassage (18 maanden geldig)

Terugbetaling door het OZ tot maximum 25 euro per jaar.